Aprecierea cu stelute :: rezultate votare

In urma unor discutii iscate de cativa dintre utilizatorii site-ului nicepps.ro legate de aprecierea cu stelute a prezentarilor am dorit sa stim parerea majoritatii privind aceasta problema. De aceea am creat un sondaj prin intermediul caruia v-ati putut exprima dorinta timp de o luna.

Rezultatul este acesta:

Deci, sistemul cu apreciere prin stelute ramane pe site.

De ce am procedat asa? Pentru ca noi credem ca traim intr-o tara unde exprimarea opiniei este libera. Nu ni se pare normal ca daca unor persoane nu le place ceva, sa se renunte la acel ceva in ciuda faptului ca majoritatea il vor.

Interesant este urmatorul lucru: ni se sugera inainte sa facem sondajul ca majoritatea vizitatorilor NU doresc stelutele. Asa ca am hotarat sa facem un sondaj, sa ne convingem si noi de situatie. Imediat dupa ce am pus sondajul pe site, ni s-a spus, de catre aceeasi persoana, ceva de genul: „pai, stiti de la bun inceput care va fi rezultatul!”.

Oameni bune, noi dorim sa multumim pe cat mai multi. Ne pare rau ca sunt si oameni pe care nu-i putem multumi nicidecum. Asa a fost intotdeauna, nimic nou sub soare.

Mergem inainte.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

8 Comentarii

  1. De gustibus et coloribus non est disputandum.
    Asa este,dar mi se pare si mie ca frecventa cu care se voteaza unele prezentari cu cate o steluta este cam mare si poate ar trebui limitata cumva aceasta posibilitate.
    Eu as propune pentru analiza dvs. trei posibile modificari ale modului de votare:
    1. Cinci stelute,prezentarile pot fi excelente,foarte bune,bune,satisfacatoare, si slabe,astfel votarea cu cinci stelute ar face ca o prezentare care a primit un vot de 5 stelute si unul de o steluta ar ajunge la o medie de 3 stelute,deci la aprecierea de ‘’buna’’.
    2. Zece stelute,dar fara a se mai face medie,ar aparea ca o prezentare a fost votata sa zicem de 17 ori si are 98 stelute,pentru ca stelutele nu sunt note ci aprecieri si oricine se oboseste pentru a vota are la dispozitie o scala de la 1 la 10 si apreciaza o prezentare pe aceasta scala cum considera,nefiind ‘’profesor de pps_uri’’ ca sa acorde note si eventual sa lase repetenti.
    3. Zece stelute,dar in acest caz notarile cu 1,2,3,4 stelute sa fie obligatoriu motivate,deci cand utilizatorul doreste sa noteze cu 1,2,3 sau 4 sa-i apara mesajul ‘‘justifica printr-un comentariu’’ si in lipsa justificarii notarea sa nu fie luata in considerare.
    Fiind mai nou pe aici la inceput mi-am facut si eu griji referitor la votare si-mi faceam probleme de voturile astea mici,dar pe masura ce am mai vizionat si alte prezentari mai vechi care mi-au parut foarte bune si au fost votate, dupa parea mea,cam incorect m-am linistit si nu ma intereseaza cum imi sunt votate prezentarile,mai ales ca nu dati premii.Sunt totusi oameni mai sensibili si ar trebui cumva protejati.Sunt si unii bolnavi de scenarita care considera ca sunt in mijlocul unei ‘’conspiratii internationale’’ si ar trebui si ei cumva linistiti.Altii voteaza aiurea pentru ca se considera ei fiind nedreptatiti si cauta sa-si verse naduful.Unul dintre utilizatorii de top chiar o luase la un moment dat razna,am observant ca in primele 4 luni votase de 4000 de ori si voiam sa-mi aleg de acolo cateva pps-uri pe care sa le vad,dar m-am crucit ce-am constatat,omul isi votase fiecare prezentare de cate 20-30 de ori de fiecare data cu cate 10 stelute,iar pe altii ii vota constant de cate doua-trei ori cu una maxim doua stelute(eram si eu printer preferati).Va multumesc pentru atentie si va doresc numai bine

  2. Multumim, cipri, pentru comentariu.

    Punctul 3 este oarecum cam fortat: in baza carui considerent am putea obliga pe cineva sa si spuna de ce ii place doar un pic o prezentare? Sa presupunem ca am implementa respectiva functionalitate. Cum am rezolva scenariile de genul urmator? Vine omul si da o steluta; sistemul ii cere un motiv, iar el introduce text de felul: „Prezentarea este excelenta.” (asta in cel mai bun caz; in cele mai multe cazuri s-ar introduce texte de genul „fsfakghasjghajsg”). Eu zic ca doar ne complicam in acest caz (punctul 3) fara rost.

    La urma urmei, stelutele sunt o metoda de apreciere rapida si intuitiva. Totodata, daca cineva doreste sa motiveze de ce a acordat un anumit numar de stelute, o poate face prin comentarii.

    Punctul 2 reprezinta un punct de vedere interesant. Este de luat in considerare. Sa vedem ce spun si alti utilizatori despre asta.

    Punctul 3 de asemenea este ok. Tot asa, mai asteptam sa vedem ce zic oamenii.

  3. Si eu ma gandeam ca propunerea de la punctul 2 ar merge cel mai bine,dar am zis si eu o vorba,ca sa se poata porni de undeva daca va fi cazul sa se faca vreo modificare.Personal nu ma deranjeaza nici cum e acum,dar parca un pic ma deranjeaza totusi ca 10 stelute plus una si-nca una dau media 4 si trebuie sa vii si la toamna,iar ”profesorii” care au decis asta n-au facut in viata lor nicio prezentare PowerPoint.Multumesc foarte mult ca ati acordat atentie propunerilor mele.

  4. Nu cred ca notarea cu stelute este relevanta. Pot sa existe prezentari votate cu putine stelute,dar care sa placa foarte mult si prezentari cu multe stelute,care nu plac la fel de mult.
    In afara de acest lucru,de cand ati introdus conturile,voteaza cu stelute foarte putine persoane dintre cele care vizualizeaza prezentarea,pentru ca le este greu sa-si faca cont,sau sa intre pe el ca sa voteze. Voteaza mai mult autorii intre ei,sau isi face un autor cate 40 de conturi si se autovoteaza cu cate 10 stelute pana uita de el.
    Un alt motiv pentru care nu sunt de acord cu stelutele,este ca ati alungat foarte multi autori buni. Cum ? Am vazut cum s-au suparat pentru ca primeau stelute putine si s-au mutat pe youtube.

  5. Sistemul de votare este deranjant. Am mai trimis si eu prezentari dar acum mi-a pierit cheful.

  6. Nu cred ca este o idee buna,nu faceti decat sa incurajati autovotarea,dupa care ii blocheaza pe ceilalti privitori si ei raman cei mai apreciati fara ca noi sa ne putem spune parerea. Mai bine fara stelute.Cand vad o prezentare,fac niste comentarii de zici ca au cazut pe spate de admiratie,numai ca sa-si faca prieteni si sa primeasca note mari,cand de fapt

  7. inainte de a fi interesati de stelute,unora din cei care acum vin cu periuta,nu le pasa de prezentarile celorlalti,si le dadeau numai note mici.Uitati-va la notele si comentariile vechi si la cele de acum.Ti-e lehamite !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.