Par sau impar?

In acea vreme examenele aveau loc in acelasi amfiteatru in care se tinusera si cursurile, iar profesorii puneau accent mare si pe prezenta la cursuri.Amfiteatrul M2 era iluminat cu becuri care erau introduse in niste globuri mari albe, erau 12 randuri de asemenea globuri.

Se spunea ca la examenul din vara unul dintre studentii care nu prea venea pe la cursuri se descurcase intr-o oarecare masura si dom’ profesor ezita si i-ar fi pus o intrebare de baraj :

-Dragul meu ca sa te trec sa-mi spui : Daca numarul becurilor din amfiteatru este par sau impar ?

Bucuros ca intrebarea este asa usoara, studentul ar fi raspuns imediat :

-Domnule profesor numarul de becuri din amfiteatru este par.

Dom’ profesor i-ar fi zis :

-Asa erau la cursul inaugural, cand ai fost si tu, acum vreo trei luni unul dintre becuri s-a ars si dup ace a fost scos din glob nu a mai fost inlocuit, asa ca ne vedem la toamna.

Dupa vacanta, la restante situatia s-a cam repetat si s-a ajuns din nou la intrebarea de baraj. Studentul ar fi raspuns de aceasta data  ca numarul de becuri este impar, dom’ profesor i-ar fi spus :

-Imi pare rau dar ne intalnim tot in M2 si anul acesta, acum numarul de becuri este par, pentru ca eu am adus un bec in geanta ca peste o saptamana cand va fi cursul inaugural sa avem toate becurile aprinse.

Studentul avea si el raspunsul sau :

-In acest caz domnule profesor, la cursul inaugural ne vom intalni in M3, cu aceeasi intentie am si eu un bec in buzunar, deci numarul de becuri care se afla in acest moment in amfiteatru este din nou impar.

(Povestioara primita de la cipet pe forum.nicepps.ro)

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *