Votarea cu stelute – clarificari

Doua utilizatoare ale site-ului nicepps.ro ne-au scris zilele acestea, aducandu-ne cateva plangeri/observarii/sugestii cu privire la sistemul de vot folosit pe site – votare cu stelute. Noi folosim 10 stelute.

Sa le luam punctual.

1. Utilizatorii nu stiu sa voteze. Asa ni s-a spus. Nu stiu ce reprezinta stelutele, nu stiu unde sa dea click.

Sincer, ne place sa credem ca cei mai multi vizitatori intuiesc ca mai multe stelute inseamna ca o prezentare este apreciata mai mult. De asemenea, credem ca majoritarea au intuit ca daca dai click pe prima steluta inseamna ca se va vota cu o steluta. Am fi considerat o ofensa sa facem un tutorial care sa explice cum functioneaza un sistem de votare cu stelute.

 

2. Numarul de stelute reprezinta o nota. 

Stim, toti ne-am bucurat la scoala cand luam nota 10. Insa stelutele NU sunt note! Daca votez o prezentare cu 5 stelute, nu inseamna ca prezentarea este de nota 5! Inseamna ca-mi place prezentarea, dar nu mult de tot.

De ce ar trebui sa facem tot timpul legatura cu nota de la scoala? Oare, daca ai primi un buchet cu 3 flori te-ai ofensa si ai spune „Sunt doar de nota 3?!”?

 

3. Ar trebui sa poata vota doar utilizatorii logati.

In urma cu un an de zile am intrebat cum considerati voi: are rost sa facem inregistrare pe site sau nu? Vezi: http://forum.nicepps.ro/inregistrarea-utilizatorilor-pe-site-t44.html

Nu am primit nici un raspuns, asa ca am inteles ca acest lucru nu este important pentru majoritatea dintre voi.

 

4. Ar trebui sa stim cine si cum voteaza.

Bun. Sa presupunem ca implementam un sistem de inregistrare si ca ii lasam doar pe cei logati sa voteze. In plus, aratam sa vada toata lumea: „Mitica a votat aceasta prezentare cu 3 stelute”.

Nelamuriri:
– la ce te-ar ajuta sa stii cine a votat si cum? In fapt, votul, in general, nu se leaga de ideea de ‘vot secret’?
– daca nu-ti convine cum a votat Mitica, ce vei face in continuare? O sa vii sa ne ceri sa-l interzicem pe Mitica? Ar fi corect ca cineva sa fie interzis doar pentru ca are alte gusturi? Ni se pare ca ne-am intoarce cumva in vremuri nu tocmai cu cele mai placute amintiri…

 

5. Nu ar trebui sa fie posibil ca autorii de pps-uri sa primeasca mai putin de 5 voturi.

Si asta cum s-ar putea face? Daca o prezentare este postata de insusi autorul ei, atunci sa nu dam voie sa se dea decat peste 5 stelute? Suna a discriminare parca…

Si sa nu uitam: nu se voteaza autorii, se voteaza prezentarile! Care prezentare poate fi mai placuta decat altele, chiar daca nu este postata de autorul ei.

Apoi, daca am face cum s-a propus, am incuraja probabil pe unii sa se dea autori chiar daca nu sunt. Nu cred ca ne-am dori asta.

 

6. Autorii pps-urilor sunt dezavantajati. Argumentul era: sunt prezentari ale unor autori straini care sunt mult mai bune ca ale noastre. Acestea sunt postate de altii care nu sunt autori, insa vizitatorii le vor aprecia pe acestea mai mult.

Cum am mai zis: nu se voteaza autorii, ci prezentarile. Si de ce ar trebui sa va descurajeze acest lucru? Nu ar trebui sa va ambitioneze sa faceti si voi prezentari la fel de bune?

 

Acestea fiind zise, daca mai aveti intrebari pe aceasta tema, va rog sa le adresati aici, la aceasta postare. Daca mai sunt lucruri care trebuie clarificate, le vom face aici. Este mai bine asa, decat sa raspundem la fiecare email in parte.

Veste buna: Vom incerca sa venim zilele urmatoare cu o solutie/propunere care sa rezolve problema cu sistemul de votare si de asemenea si alte probleme invocate de unii utilizatori.

O zi minunata!

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

12 Comentarii

  1. Parerea mea o stiti, dar o fac si publica.
    Si acum vorbesc in numele meu, ca realizator.
    Acest site este, cum putine am vazut, cu un continut bogat, variat de subiecte de bun simt, de mare folos multora dintre noi. Foarte multe subiecte educative. Acest site este vizitat de persoane de toate varstele.
    Eu expun aici de trei ani. Mi-au fost oferit satisfactii multiple. Am avut cui sa demonstrez ca se poate face dintr-o melodie si altceva, in afara de a o asculta. Am incercat, in felul meu, sa aduc si putin spectacol, in lucrarile mele.
    Am fost rasplatita cu vizualizari, cu comentarii, de care m-am bucurat, chiar daca unele dintre ele au fost si critice. Le-am luat in seama, unele fiind chiar constructive.
    Toate acestea m-au facut sa nu ma opresc, sa lucrez in continuare.
    Ei, pana au aparut “stelutele”…Domnule admin, spuneti ca este votata lucrarea, nu autorul? Ei bine, eu am alta parere. Spuneti ca trebuie sa ne ambitionam, sa lucram ca cei din strainatate? Pai eu spun ca multi autori romani i-au si depasit! Dar cum este la noi, la romani, cum apare cineva cu ceva nou, ii dam in cap. Asta am observat si la mine, de mult timp. Cand aparea Cristina G. cu o lucrare, dupa cateva note bune, incepea rafala de note mici. Iar dumnica, 19 feb.2012, s-a umplut paharul. Cristina G. nu mai stie sa lucreze? Am venit cu trei prezentari, la care dupa cateva note bune, a-nceput potopul de 1, 2…si ce note or mai fi fost. La toate trei lucrarile. Si toate acestea intr-un timp record, de vreo jumatate de ora! Nu mi-am dat nicio explicatie, decat ca ESTE NOTATA AUTOAREA Cristina G. Nu mi-am putut asuma acele “stelute”, am considerat ca nu-mi apartin. Ce puteam face, decat sa-mi iau munca si sa plec? Nu puteam sa fiu martora distrugerii muncii mele. Aceasta este motivarea retragerii mele.
    Asadar, domnule admin, va rog in numele tuturor realizatorilor, faceti ce ati promis. Citez: “Veste buna: Vom incerca sa venim zilele urmatoare cu o solutie/propunere care sa rezolve problema cu sistemul de votare si de asemenea si alte probleme invocate de unii utilizatori. “
    De asemeni, sper ca si alti autori/vizitatori sa-si spuna parerea si chiar sa vina cu propuneri. Propunerea mea am spus-o de multe ori, este aceea de a se creea un mod de logare al tuturor celor ce vin pe acest site.
    Va doresc o zi buna tuturor.

  2. O sa ne tinem de promisiune. 🙂 Se lucreaza la asta.

    Sunt sigur ca sunt autori romani de pps-uri care-i depasesc pe cei din strainatate. Nu ne-am indoit de asta niciodata. Altcineva a spus asta.

    Pe de alta parte, spuneti:

    „Am fost rasplatita cu vizualizari, cu comentarii, de care m-am bucurat, chiar daca unele dintre ele au fost si critice. Le-am luat in seama, unele fiind chiar constructive.”

    Ma bucur ca v-ati bucurat. Insa ceea ce nu stiti dvs este cate commentarii cu injuraturi avem de sters zilnic. Unii devin foarte suparati cand au de-a face cu pps-uri parolate, de exemplu. Am considerat ca este bine ca acelea sa nu ajunga si la dvs, nu v-ar fi folosit la nimic.

    In fine… Lucram la ceva. Nu-i cine stie ce, dar partea cu stelutele nu va mai fi pe acolo. 🙂 Putintica rabdare.

  3. Dupa 1 martie, daca va intra in vigoare ACTA, chiar credeti ca va mai conta sistemul stelutelor?!?
    Intrebarea este retorica, asa ca nu asteapta nici un raspuns, nici doua, nici mai multe!
    Cu stima, s-auzim de bine…

  4. Amice, traiesti! 😀

  5. Mă bucură faptul că se dorește rezolvarea dorințelor pe care le au cei care urmăresc acest site.

    Citind cele menționate mai sus, am aflat că sunt două adrese de site pe care le administrați ceea ce ar putea rezolva mai multe cereri. Și anume, pe un site să fie postate prezentările autorilor, iar pe celălalt site prezentările celor care nu sunt autori. În acest fel, cele două site-uri ar fi echilibrate ca număr de prezentări și vine și în sprijinul rugăminții mele de a posta alături de prezentările parolate și prezentări ne-parolate pentru persoanele care doresc prezentările sub formă de felicitare. Cu această ocazie se scurtează și timpul de așteptare a lucrării pe site.

    În ce privește „taxarea/ votarea” autorului cred că e posibilă. Prezentările mele sunt postate pe alte site-uri, unde numele meu nu e trecut (dar apare altcineva), iar explicația unuia dintre ei a fost ceva de genul acesta… știe că mi-a călcat munca în picioare, dar mi-a făcut un bine ștergându-mi numele ca să nu cad în păcatul mândriei…

    Tot legat de steluțe, cunosc o persoană care are câteva prezentări realizate cu originalitate în abordarea temei. Mi-ar fi plăcut să le posteze pe site, dar răspunsul acesteia a fost… nu dorește să intre în competiție cu nimeni…

    Sunt multe prezentări frumoase postate aici, pot spune excepționale, iar autorii lor s-au retras. Nu știu dacă acest fapt e legat de sistemul de votare. Când timpul mi-a permis la unii dintre ei am lăsat un mic comentariu, pe alții i-am admirat în tăcere, mi-e dor și de unii și de alții. Frumusețea acestui site este dată de diversitatea stilurilor și temelor practicate de autori pentru fiecare categorie în parte.

    Spuneați de „comentariile acide” pe care le ștergeți zilnic. Cine apreciază o lucrare o face indiferent dacă aceasta e parolată sau nu. Parolarea prezentărilor o regăsesc și pe alte site-uri, dar fără ca acest fapt să deranjeze pe cineva. Cum de altfel, nu am văzut sistem de vot…

    Noi, autorii, nu avem cum să-i mulțumim pe toți cei care ne urmăresc prezentările, dar un respect reciproc ține de fiecare în parte, indiferent ce vremuri trăim…

    Cu respect,
    Andonia

  6. Nu ma deranjau stelutele; uneori,dar nu mereu erau orientative; nu intodeauna gusturile sunt identice, fiecare are preferintele lui.
    La inceput si eu am gresit notarea, insa la a doua mi-am dat seama cum trebuie notat.Cu sau fara stelute, mie imi placeau. Comunicati-mi, va rog, de ce nu mai vad pps-urile (show-urile)?!
    Multumesc!

  7. În primul rând aș vrea să specific ceva : eu nu sunt împotriva sistemului de votare ci a modului în care se votează . Subscriu propunerii domnului Ovidiu , de a vota doar cei înregistrați pe site , o singură dată la o prezentare /cont . În același timp mă alătur părerii și altor creatoare de prezentări , care susțin că se depunctează autorul nu lucrarea . Am văzut mai multe exemple , dar cea mai recentă este prezentarea doamnei Andonia , Valsul iernii .Aceiași prezentare postată ,la două săptămâni distanță de domnul Doru , are un număr de steluțe mai mare decât cea postată de autoare . Sunt sigură că multe dintre anomaliile care au apărut mai ales în ultima vreme , se vor corecta printr-un nou sistem de votare , care , cred eu că aplicat în mod corect , are și o latură bună : ne va stimula pentru a fi mai buni creatori și să dăruim prezentări de calitate !

  8. Buna ziua tuturor
    Nu mai vreau sa critic, nu mai vreau sa comentez, nu mai vreau sa ma supar…
    Maine va fi o zi superba, pentru toate fiintele delicate de pe Pamant: bunici, mame, fiice, prietene, colege…
    Azi vreau doar sa fac o remarca. Desi sunt convinsa ca nu sunt singura care a observat acest lucru, o spun cu cea mai mare responsabiliate: astazi cineva s-a jucat, dand aproape tuturor, doar cate o steluta.
    Nu cred ca acea persoana, chiar nu a gasit nicio lucrare pe plac. Altele sunt explicatiile, dar nu vreau sa le mai caut. Ce vreau sa spun, este ca nu mi se pare corect si cinstit ce se intampla. Pacat, mare pacat!!!
    Va doresc o viata frumoasa, tuturor!
    Cu mult respect,
    Cristina G.

  9. Cum am mai zis: pe power-point.ro este fara stelute.

    Le-am scos tocmai pentru a multumi pe cei nemultumiti de prezenta lor.

    Dar nici asa nu-i bine, nu-i asa?

  10. Îmi cer iertare pentru ce voi scrie, sunt gândurile mele la acest subiect delicat, votarea prezentărilor. Avem libertatea de a ne implica în anumite decizii ( pro – contra ), libertatea să rămânem rezervați, e dreptul fiecăruia dintre noi de a acționa într-un anumit fel.

    Sondajul de opinie a apărut în urma unei nemulțumiri pentru felul în care sunt votate prezentările. Pentru mine nemulțumirea a sunat ca un strigăt de ajutor, un strigăt de durere. Mi-ar fi plăcut să văd o reacție de unitate, de solidaritate în fața acestei situații. Nu știu de ce s-a votat să rămână acest sistem de votare, pentru că între noi autorii, din punctul meu de vedere, nu există competiție. Am avut un semnal care mi-a dat de înțeles faptul că suntem priviți ca și concurenți, dar mi-am spus că este un caz singular…

    Dacă nu se votează autorul, atunci cum se pot explica „voturile” la prezentările care nu se pot vizualiza…

    Întreb retoric, câte steluțe merită o operă de artă, o pictură, o călătorie, un eveniment istoric/actual, un mesaj de dragoste, un gând, o bucurie, un vis, o speranță, un răsărit/apus de soare, o floare, un zâmbet, o icoană…, o rugăciune…

    http://www.nicepps.ro/prezentare-pps-ppt-tatal-nostru-49.html
    http://www.nicepps.ro/prezentare-powerpoint-tatal-nostru-9685.html
    http://www.nicepps.ro/prezentare-powerpoint-avem-un-tata-6182.html

    Până în acest moment nu mi-am permis să votez o prezentare sub 10 steluțe, de aici înainte mă voi delimita de acest sistem de votare cu tot ce implică el.

    Cu respect,
    Andonia

  11. Lucica Schiopu

    Sunt intr-u totu in asentimentul Andoniei… M-i se pare nedrept sa nu putem vota in adevaratul sens al cuvantului. Ce sa votez ? Un titlu si atat…Cine se pune sa trimita pe maill sau sa isi coboare in calculator atatea expuneri, care nu stie daca ii vor place sau nu… Nu inteleg de ce s-a eliminat vizualizarea directa. Asa aveam ocazia sa ne spunem imediat punctul de vedere. Poate veti revenii asupra deiziei si ne veti da din nou posibilitatea sa vedem direct, ce trebuie sa votam. Cu stima si apreciere Lucica, Dorina !

  12. Nu s-a modificat ABSOLUT NIMIC la vizualizarea prezentarilor. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *